מה לאכול כשיש עצירות מה לשתות וממה להימנע ?

בעוד יש אנשים שסובלים ממנה רק במצבים מסוימים, את אחרים היא מלווה במשך תקופות ארוכות, פוגעת באיכות החיים ומובילה לאינספור בעיות, תסמינים ותופעות לוואי. קוראים לה עצירות. ההגדרה הרפואית של עצירות היא ירידה בכמות ובתכיפות הצואה. הצואה הופכת קשה יותר. אחת השאלות היותר נפוצות אצל אנשים הסובלים ממנה היא מה לאכול כשיש עצירות? חשוב להבין שלפני שפונים לטיפול תרופתי ולקיחת משלשלים, יש המון דברים שאפשר לעשות כדי להקל על המצב. הכל מתחיל ונגמר בתזונה.

מה לאכול כשיש עצירות ?

  • ששואלים מה לאכול כשיש עצירות, מומלץ לשלב בתזונה שלנו כמה שיותר ירקות ופירות. הסיבה לכך היא משום שהם מכילים סיבים תזונתיים בכמות גבוהה ולכן גם ההמלצה היא שלא להסיר את הקליפה שלהם. מומלץ לגוון בסוגים השונים ולשלב משפחות שונות וצבעים שונים. כדאי גם לאכול שילוב בין ירקות מבושלים וטריים.
  • בנוסף, כדאי להוסיף סובין לסלט או ליוגורט, לשייק וכדומה…
  • ההמלצה הרפואית עבור אנשים הסובלים ושואלים מה לאכול כשיש עצירות היא להקפיד על שתיית מים. בין 8-12 כוסות ביום.

מה לגבי אורח חיים?

קיים קשר ישיר בין אנשים המפתחים אורח חיים יושבני לבין עצירות. ניתן לקרוא על כך עוד בבלוג מגזין עצרופדיה. לכן, יש חשיבות רבה בביצוע פעילות גופנית אירובי, כחלק בלתי נפרד מאורח החיים שלנו. המלצה הינה על פעילות גופנית אירובית כמו שחיה, רכיבה על אופניים, קרוספיט, הליכה או ריצה. 3-4 פעמים בשבוע, לפחות 20-30 דקות בכל פעם. ההמלצה הינה להימנע מאכילה של מזונות המכילים כמויות גבוהות של סוכרים ומלחים כמו פופקורן, חטיפים בסגנון של צ‘יפס, ביסלי ובמבה. גם משקאות מוגזים ממותקים מחוץ לתחום עבור הסובלים מעצירות. כדאי מאוד להימנע מסטרס מוגבר ולשלב שיטות המסייעות בהרגעה של הגוף והנפש.

 

ועוד כמה טיפים חשובים

  1. מומלץ שלא להתאפק שיש צורך לשירותים.
  2. הטיפול צריך להתבצע בהתאם למצב הרפואי ולגורמים שהובילו להופעתה של העצירות.
  3. יש לפנות לטיפול מתאים ולא להזניח את הבעיה.

 

אהבתם את התוכן?שתפו:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
דילוג לתוכן