ממש לא תכננת לארח באחד מערבי החג הקרובים, אבל זה קרה. כעת, עליך להכין תפריט הולם לערב החג, כזה שיהיה לך קל לעבוד עליו וגם כזה שיצליח לגרום לאורחים לחייך ולחזור הביתה שבעים ומרוצים. כנהוג בחגי תשרי, הדג הוא חלק בלתי נפרד מהארוחה. ואם כבר דג, למה לא בהשראת פילה לברק בתנור אייל שני כמו שאחד השפים הגדולים בישראל, היה מגיש לאורחים שלו?
אל דאגה, זה ממש לא מסובך כמו שנדמה לך! שהרי גם השפים הגדולים ביותר בעולם, נהנים לבשל מתכונים טעימים, אך פשוטים. לא תמיד צריך להתאמץ בכדי ליצור את הטעמים והניחוחות האיכותיים ביותר. לפעמים, כל מה שצריך זה רק מתכון מדויק.
כך להכין פילה לברק בתנור אייל שני
בישראל, הלברק נחשב אולי לפחות פופולארי במטבחים הביתיים. עם זאת, הוא כוכב של ממש גם במסעדות היוקרה המצליחות בעולם. הסיבות לכך הן הטעם המיוחד שלו, המאפיין כל כך את דגי הים, לצד יתרונות בריאותיים אחרים וכמובן, העובדה שכל כך קל לעבוד איתו. כך, אין זה מפתיע שכשחושבים על פילה לברק בתנור אייל שני הוא אחד השמות הראשונים שצצים במחשבה. הרי גם השפים הגדולים בישראל נהנים מחומרי הגלם המעולים שעומדים לרשותם!
על כן, הגיע גם הזמן שלך להפתיע את האורחים, עם מתכון לדג לברק קל ומהיר, וטעים טעים!
מה צריך?
- 3-5 פילה לברק
- 5-6 עגבניות
- 3 שיני שום
- חופן של כוסברה
- שמן זית, פלפל גרוס ומלח לפי הטעם.
וכעת, לעבודה!
חממו את התנור מראש ל- 230 מעלות בתוכנית גריל. סדרו את הדגים בתבנית עם נייר אפייה. קצצו את העגבניות לקוביות קטנות, ואת הכוסברה והשום על פי ההעדפה האישית. ערבבו את הירקות עם המלח, הפלפל ושמן הזית ומרחו על הדגים.
את הדגים יש להכניס לתנור חם לרבע שעה או עשרים דקות, תלוי בתנור.
ושיהיה בתאבון!
ראית כמה זה קל? אין כמו פילה לברק בתנור אייל שני שמוכיח שאין צורך להתאמץ, גם כשאתה שף מקצועי. כל תהליך ההכנה לוקח פחות מחמש דקות, כך שניתן להתפנות למשימות אחרות הקשורות לערב החג בידיעה שתוך זמן קצר, מנת הדג תהיה מוכנה ומזומנה לכבוש את לבבותיהם הרעבים של האורחים.